Tonikot a kávéba – kánikulában ez az igazi nyári frissítő
Akik szeretik a kávét azok télen és nyáron is szívesen fogyasztják. Tejjel, növényi tejitallal vagy anélkül, cukorral esetleg egyéb ízesítőkkel, vagy ezek nélkül, csak feketén. A kánikulában talán mégis jobban esik hidegen. Ha valami különlegességre vágyunk, akkor próbáljuk meg tonikkal felöntve. Igazán frissítő végeredményt kapunk.
Hozzávalók
egy adag presszó kávé
(nálunk a Nespresso kifejezetten édeskés és lágy jeges kávékhoz ajánlott Barista Creations Freddo Delicato kapszulájával készült)
1,5 deciliter tonik
3-4 jégkocka
Elkészítés
A presszókávét a szokásos módon elkészítjük. Ha kapszulát használunk, akkor a kávét eleve a jégkockára engedjük rá. Hosszúkás üvegpoharat használjunk, tegyük bele az összes jégkockát és öntsük fel a hideg tonikkal. Szívószállal kínáljuk, és azonnal fogyasszuk el.
Igazán egyszerű, de nagyon ízletes és frissítő végeredményt kapunk, ha a tonikot a kávéba öntjük. Nyári napokon tökéletes frissítő, legyünk bárhol.
Szöveg és kép: Karóczkai-Müllner Helga
Forrás: Nespresso