Az epertorta hozzávalói:

(20-22 cm átmérőjű, kapcsos formához)
40 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta célliszt
2 db M-es méretű tojás
leheletnyi só25 g porcukor vagy porított eritrit1 teáskanál citromlé

 Az epres réteghez
200 g eper, 100 g natúr joghurt, 25 g porcukor vagy porított eritrit, 1 zacskó zselatin fix, leheletnyi só
Az áfonyás réteghez:
100 g áfonya, 200 g natúr joghurt, 25 g porcukor vagy porított eritrit, ½ citrom leve 1 zacskó zselatin fix, leheletnyi só

A zseléhez
40 g eper, 220 g víz, 1 tk porcukor vagy por eritrit, ½ citrom leve, 1 zacskótortazselé (piros)
+ friss eper, áfonya

Elkészítés

A piskótához melegítsd elő a sütőt, 170 fokra, lehetőleg légkeveréses fokozatra. A tortaformát szilikonos sütőpapírral béleld ki.

A tojásokat válaszd ketté.
A tojásfehérjét csipet sóval verd fel félig, majd add hozzá a porcukrot, a citromlevet, és addig verd, amíg kemény, fényes hab lesz belőle. Ekkor keverd hozzá először a tojássárggát, majd a lisztet is. Óvatosa keverve, hogy a hab ne essen össze, elegyítsd a hozzávalókat. Végül egy spatulával öntsd a formába, és süsd aranybarnára (tűpróbáig). Ha elkészült, rácsra téve hűtsd ki teljesen.

A krémek elkészítése pofon egyszerű.
Mindkét krém hozzávalóit turmixold össze, de már csak akkor, ha a piskóta kihűlt, és visszahelyezted a tortaformába.
A krémeket felváltva, rétegezve öntsd a piskótára, így lesz majd megdermedve foltos, szivárványos.
Tedd a tortát hűtőbe, és dermeszd 3-4 órán át.

Ha megdermedt, mehet rá a zselé.
Ehhez az epret turmixold le a vízzel, cukorral, citromlével együtt, majd egy finom szövésű szűrőn szűrd át, hogy ne maradjanak benne magok. Öntsd egy kis gyorsforralóba, még hidegen keverd bele a zselésítő port, majd forrald addig, amíg besűrűsödik. Hagyd kicsit hűlni, majd öntsd a torta tetejére. gyorsan kell dolgozni, mert a hideg tortára folyva, gyorsan dermed a zselé.

Az epertorta friss eperrel, áfonyával dekorálva csodaszép.

Hadarik Rita további receptjeit IDE KATTINTVA találjátok meg.

Fotó: https://glutenmentessutemeny.hu