Édes hűsítő a nyárban: frappuccino
Tejszínhabbal a tetején, vagy akár anélkül. Tejjel, laktózmentes tejjel, növényi tejjel ahogyan szeretnénk. Eperrel, eperrel és mentával eperrel és bazsalikommal, esetleg csokoládéval. Pont úgy, vagy hasonlóan, mint a zöld-fehér kávézóban kapható.
Epres frappuccino
Hozzávalók:
10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 8-10 szem fagyasztott eper
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, ízlés szerint eperszósszal vagy egy kis tejszínhabbal koronázzuk.
Epres – Mentás frappuccino
Hozzávalók:
10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 8-10 szem fagyasztott eper 5-10 levél friss menta (vagy bazsalikom)
Elkészítés:
Minden összetevőt egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, egy kis friss tejszínhabot nyomunk a tetejére.
Kakaós frappuccino
Hozzávalók:
10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 1 adag hideg presszókávé, 1 adag kakaó, 3 evőkanál csokiöntet
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, ízlés szerint egy kis tejszínhabbal koronázzuk, még egy kis extra kakaóporral meghinthetjük vagy olvasztott csokival meglocsolhatjuk.
Kép: Szoknya&Nadrág