Az őszi nyugalom a befelé fordulás kapuja
![](https://archiv.szoknyaesnadrag.hu/wp-content/uploads/2019/10/ősz_starlet-photo_őszi-hangulat_www.szoknyaesnadrag.hu_-1080x720.jpg)
Az ősz időszaka lehetőséget ad arra, hogy szelíd önértékelést végezzünk, át nézzük a múltbeli eseményeket, és kreatívan gondolkozzunk a jövőre nézve. Állítsuk le a rohanást, szánjunk rá időt a hangulatos őszi estékre. Törekedjünk a meleg harmóniára az otthonunkban.
Az őszi nyugalom a befelé fordulás kapuja. Az ősz új kezdetet és egyben jó indokot jelenthet hétvégente az otthonmaradásra, a hétköznapi estéken az elvonulásra. Korábban sötétedik, éjszakára lehűl a levegő, már napközben is megváltoznak az illatok és fények. A nyári dekoráció idegenné válhat ilyenkorra, amikor az ősz valóban beköszönt. Az évszakváltozáshoz az otthonunkat igazítva segíthetjük az átállást.
Rozsdabarna, okker sárga, sötét szilva
A különféle textíliák megváltoztatása könnyedén új megjelenést kölcsönözhet a belső térnek. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Ha nincs lehetőségünk a függönycserére, akkor a díszpárna huzatokat őszi színekre váltásával is megteremthetjük az évszakhoz passzoló hangulatot. A nyári könnyű pokrócok helyett, vegyük elő a vastagabbb, melegebb takarókat, tegyük őket a kanapé karfájára, hogy készenlétben legyenek a már hűvősebb estéken. A természetes anyagok, például a lenvászon, a tengeri fű, a bambusz és a rattan is az őszi hangulatot erősíthetik. A meleg tónusok könnyen kombinálhatók szinte bármilyen más árnyalattal. Például a sötétkék és a rozsdavörös tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Nekünk kedvenceink az égett narancs, a sötét szilva és a terrakotta. Vagy a fűzöld kiegészítők az okkersárgával.
Előkerülhetnek tömbgyertyák, mécsesek és üveggyertyák, amivel a kora estéket már szebbé tehetjük. Választhatunk natúr avagy illatos félét. A narancs, vanília, a kamilla és a fahéj már az őszi illatokat adják vissza. A dohányzóasztal cukorka tartóit feltölthetjük gyógynövényes cukorkákkal. A gyerekek szeretik a mézes, zsályás és hársfavirágos ízeket. Egy csésze tea vagy forró csokoládé felmelegíthet bennünket is. Az sem baj, ha némi tömény alkohol, egy jófajta rum is kerül bele.
Őszi gasztronómia
Az ősz érkeztével a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy finom, meleg krémleves és egy szeretet
Sárgarépa és kesudió leves
Hozzávalók a leveshez:
A joghurt szószhoz:
Díszítéshez:
friss menta
Elkészítés:
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a sárgarépát. Forraljuk fel a zöldséglevest. Adjuk hozzá a sárgarépát és a kesudiót. Finoman forraljuk körülbelül 15 percig, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Amint kész ízesitsük az almalével.
Míg a leves forr, addig a joghurtot a reszelt gyömbérrel keverjük össze egy tálban, ízesítsük a sóval és a cukorral.
Kézi mixerrel vagy turmixban dolgozzuk krémessé a levest.
Tálaljuk a levest a rákanalazott joghurttal és mentával megszórva.
Klasszikus forrócsoki tejszínhabbal és macaronnal – Az édes gyerekkor íze
100 gramm jó minőségű étcsokoládé
600 ml tej
2 csillagánizs, 4 szegfűszeg
100 ml vegán habtejszín
Macaron ízlés szerint ( mi most a pisztáciásra szavazunk)
Aprítsuk fel a csokoládét. Közben egy edényben közepes hőfokon melegítsünk fel 600 ml tejet, amihez adjunk hozzá 2 csillagánizst és négy szegfűszeget egy teatojásban. Ezután adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg el nem olvad a csokoládé. Hagyjuk melegedni 5-10 percet folyamatos kevergetés mellett. Habverővel verjük fel a habtejszínt. Vegyük ki a teatojást a forró csokiból, melyet öntsünk csészékbe. A csoki tetejére halmozzuk a tejszínt, majd Be My Macaron macaronnal tálaljuk. A tejcsokoládés macaron illik hozzá a legjobban, de a gyümölcsös ízek – például az erdei gyümölcs – is jó választásnak bizonyulhatnak. Vagy akár a pisztácia.