Cachapas – Palacsinta főtt kukoricából
A főtt kukorica önmagában ízletes. De tovább is bolondíthatjuk. A Cachapas - kukoricapalacsinta Venezuelából származik. Tálalhatjuk nyári ebédként vagy vacsoraként. A mentás, citromos joghurt igazán feldobja. Ráönthetjük, de rá is kenhetjük.
Tradicionálisan tehetünk közé vastag sajtszeleteket, Venezuelában a mozzarellához hasonlót használnak, vagy húsos raguval töltve. Félbehajtva tálalva.
Fogyasztják édesen is, lekvárral ízesítve, reggelire.
Hozzávalók a palacsintához:
450 gramm főft kukoricaszem
3/4 dl kukoricaliszt
1/2 teáskanál só
növényi olaj a sütéshez
Dresszing
Elkészítés
A főtt kukoricaszemeket, ha szükséges víz hozzáadásával, turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a kukoricadarát, sózzuk meg és turmixoljuk addig, amíg sima nem lesz a tésztánk.
Melegítsük elő a serpenyőt. Süssük ki olajban a palacsintákat a szokásos módon.
Vágjuk közben apróra az újhagymát és a mentát. Keverjük össze a joghurtot a citromhéjjal és a citromlével. Ízesítsük sóval.
A palacsintákat öntsük le joghurttal, és szórjuk meg a tetejüket újhagymával és mentával.
Kép: tastemade.com