Zöldborsó cappuccino
Nem állíthatjuk, hogy kihagyhatatlan fogadóital lenne, mert tulajdonképpen nem más, mint zöldborsó-krémleves tejhabbal, de tányérba tálalva, sült szalonna darabokkal megszórva, igazi különlegesség.
0,7 l zöldség alaplé (2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kisebb vöröshagyma)
2 dl 20 %-os tejszín
4-5 menta levél
1 csokor petrezselyem
tányérba tálalva: 2 szelet csíkokra vágott bacon
Elkészítés
Főzzünk alaplevet a zöldségekből, sóval és borssal fűszerezve. Ha kihűlt szűrjük le. Pár perc alatt vajon pároljuk át a zöldborsót, majd öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Szórjuk bele a felaprított petrezselymet és mentát, majd forraljuk össze. Vigyázzunk, véletlenül se főzzük tovább ezután már a levest, nehogy elveszítse a gyönyörű zöld színét. Botmixerrel pürésítsük össze a borsót krémes levessé.
Kézi tejhabosítóval, habosítsuk fel, a langyosra melegített tejet. Tálaláskor kanalazzuk, a kis poharakba töltött, zöldborsó-krémleves tetejére.
Tányérba merve, a tejhab mellé szórjuk meg sült bacon-nel is.
Kép: Szoknya&Nadrág Magazin