SĂŒtĆtökös latte a hĂ©tvĂ©gĂ©re
A Starbucks-bĂłl ismert kĂĄvĂ©t magunk is elkĂ©szĂthetjĂŒk otthon. MĂĄr a sĂŒlĆ sĂŒtĆtök finom, ĂŒnnepet csalogatĂł illatot ĂĄraszt majd. PokrĂłcba csomagolva magunkat, tökĂ©letes kĂsĂ©rĆ egy jĂłlesĆ beszĂ©lgetĂ©shez.
Hozzåvalók 4 adaghoz:
2 csĂ©sze vĂz
1 teåskanål egész szegfƱszeg
2 tk Ćrölt kardamom
1 1/2 csĂ©sze sĂŒtĆtök pĂŒrĂ©
2 teĂĄskanĂĄl Ćrölt gyömbĂ©r
2 teĂĄskanĂĄl Ćrölt fahĂ©j
3 evĆkanĂĄl mĂ©z
1 teĂĄskanĂĄl vanĂliapor
8 csésze tej
2 csésze forró eszpresszó kåvé
TĂĄlalĂĄs:
tejszĂnhab,
reszelt fahéj
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A vizet, a szegfƱszeget Ă©s kardamomot egy serpenyĆben lassan, kis lĂĄngon összeforraljuk Ă©s mintegy 10 percig ĂĄllni hagyjuk. EzutĂĄn leszƱrjĂŒk, a fƱszereket kidobjuk belĆle. VisszatesszĂŒk a tƱzre, hogy visszaforraljuk mintegy fĂ©l deciliternyire. Adjuk hozzĂĄ a sĂŒtĆben elĆre megsĂŒtött sĂŒtĆtököt, a gyömbĂ©rt Ă©s a fahĂ©jat.
SzĂłrjuk meg a vanĂlia porral Ă©s kezdjĂŒk lassan hozzåönteni a tejet. KeverjĂŒk addig, amĂg az összes csomĂł fel nem oldĂłdik. HasznĂĄlhatunk botmixert is. ĂntsĂŒk hozzĂĄ a többi tejet, Ă©s kevergetve fĆzzĂŒk addig, mĂg be nem sƱrƱsödik.
Ăveg poharakba töltve tejszĂnt kanalazva rĂĄ, ĆrĂŒlt fahĂ©jjal megszĂłrva tĂĄlaljuk.
Recept és kép: ICA