Jó estét! – A paradicsom valódi íze és illata
Jó estét!
A paradicsom valódi íze és illata
Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a koronavírus okozta krízishelyzetnek számos pozitív hozadéka is van. Így például a #vegyélhazait vagy a Vedd Együtt mozgalmak. Ezek arra buzdítják a vásárlókat, hogy ha már a pénzüket költik, akkor ne a multiknál tegyék, hanem hazai, de még inkább a lakóhelyükhöz közeli készítőknél, vállalkozóknál és termelőknél vásároljanak. Hasonló kezdeményezések ugyan korábban is voltak, de a karantén még inkább rájuk irányította a figyelmet.
És ez mindkét félnek jó. Egyrészt a kisvállalkozók így nem mennek csődbe. Ismertségre tesznek szert. Bár talán más módon kell kínálniuk a portékáikat, de több emberhez is eljuthatnak. Mi a vásárlók oldaláról tapasztaljuk meg az újfajta kereslet-kínálat lehetőségeit. Akár olyan szolgáltatásról, termékekről, szakemberekről is tudomást szerezhetünk, akikről eddig nem is tudtunk. De ami a legfontosabb: minőségibb árukhoz jutunk hozzá.
Most a zöldségekről beszélek. Néhány hete kistermelői paradicsomot, burgonyát, kígyóuborkát, paprikát fogyasztunk. Azóta beköltöztek az ízek és az illatok a konyhánkba. Korábban – leginkább kényelmi okok miatt – a multiktól szereztük be a zöldséget. Ez a mostani teljesen más. Élénkebb színű, friss, harsogóan ropogós. Mintha akkor szakítottuk volna le a kertben. A paradicsom mézédes és zamatos. Soha ilyet nem kóstoltunk még. Valódi íze van. Ezeket a finomságokat, és a lehetőséget a kistermelői zöldségfogyasztásra szeretnénk megőrizni a karantén után is. Ízesebb így a világ.
Szerző: Karóczkai-Müllner Helga
Kép: Starlet Photo