A főzött szamócakrémleves hozzávalói:
60 dkg szamóca (lehet mirelit is)
egy kisebb fahéj darab vagy ha más ízre vágyunk akkor: 1/2 kk. kardamom és 1/2 kk. őrült szegfűszeg
1 ek. citromlé vagy fél citrom reszelt héja
4 dl habtejszín
1 csomag epres ízű főző puding
6-7 ek. nádcukor
1 ek. vaníliás cukor
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított szamócából félreteszünk tíz dekányi adagot, hiszen mégis csak úgy izgalmasabb, ha a krémlevesben vannak gyümölcs darabok is. Előveszünk egy lábost, felöntjük az epret annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Ízesítjük a kétféle cukorral, beledobjuk a fahéjat vagy megszórjuk kardamommal és őrölt szegfűszeggel ízlés szerint, hozzáadjuk a citrom levét vagy lereszelt héját, amihez kedvünk van. Kislángon lassan felfőzzük.