IR barĂĄt Ă©dessĂ©g AirmidtĆl
NyĂĄri gyĂŒmölcsökbĆl kĂ©szĂŒlt, cukor-, glutĂ©n-, Ă©s laktĂłzmentes. SzeletenkĂ©nt 8 gramm szĂ©nhidrĂĄtot tartalmaz. Inzulinrezisztesneknek reggeli Ă©s a vacsora kivĂ©telĂ©vel bĂĄrmely Ă©tkezĂ©sbe jĂłl illeszthetĆ.
HozzĂĄvalĂłk:
8 tojĂĄs
4 pĂșpozott evĆkanĂĄl mandulaliszt
4 pĂșpozott evĆkanĂĄl teljes kiĆrlĂ©sƱ glutĂ©nmentes zabliszt
4 csapott evĆkanĂĄl stevia-inulin por – helyettesĂthetĆ 8 evĆkanĂĄl eritrittel
100 gramm laktĂłzmentes vaj
1 csapott evĆkanĂĄl ĂștifƱmaghĂ©j
200 gramm mĂĄlna
100 gramm ĂĄfonya
200 gramm magozott meggy
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A tojĂĄsokat szĂ©tvĂĄlasztottam, a fehĂ©rjĂ©t felvertem. A sĂĄrgĂĄjĂĄt kikevertem a stevia-inulin porral Ă©s az olvasztott vajjal. Ăsszeöntöttem Ćket, majd hozzĂĄadtam a liszteket meg az ĂștifƱmaghĂ©jat.
PapĂrral kibĂ©lelt tepsibe öntöttem (30×23 cm), Ă©s rĂĄdobĂĄltam az összekevert friss gyĂŒmölcsöket. LĂ©gkeverĂ©ses sĂŒtĆben elĆször 10 percig 200 fokon, majd tovĂĄbbi 20 percig 180 fokon sĂŒtöttem.
Javaslat: Ha kihƱlt, csak utĂĄna hĂșzd le rĂłla a sĂŒtĆpapĂrt!
A szĂ©nhidrĂĄt tartalom kiszĂĄmĂtĂĄsa inzulinrezisztenseknek:
4 ek mandulaliszt, kb. 70 gr, (100/4) 2,8 gr
4 ek tk zabliszt, kb. 60 gr (100/73) 43,8 gr
200 gramm mĂĄlna (100/5,4) 10,8 gr
200 gramm meggy (100/11) 22,0 gr
100 gramm ĂĄfonya (100/14,4) 14,4 gr
összesen: 93,8 gr
12 szeletre vågtam fel, szeletenként 7,8 gr
Az ĂĄltalam követett IR Ă©trendben a többi összetevĆre nem szĂĄmolok szĂ©nhidrĂĄt tartalmat.
ForrĂĄs Ă©s tovĂĄbbi informĂĄciĂł: www.airmid.hu
KĂ©p: Airmid