Szárított almakarikák
Könnyű, finom és egyszerűen elkészíthető. Ehetjük önmagában, joghurttal reggelire, szórhatjuk sütemény tetejére is vagy díszíthetjük vele a finom almatortákat is.
Recept
Állítsuk a sütőt 50 fokosra. Vágjuk le és szeleteljük fel az almát fél centiméter vastag szeletekre. Ízlés kérdése, hogy héjjal vagy anélkül szeretnénk. tegyük úgy, ahogy nekünk ízletesebb. Sorakoztassuk az alma szeleteket egy sütőlemezekre. Szárítsuk a sütőben mintegy öt órán keresztül, félidőben egyszer-kétszer meg is fordíthatjuk a szeleteket, majd zárjuk el a sütőt, de hagyjuk még a gyümölcsöt egy órán keresztül bent a sütőben. Így belül puha, kívül ropogós marad. Mielőtt üvegben tennénk, hagyjuk letakarva kint egy éjszakára. Egy évig is jól bírja a légmentesen lezárt fémdobozban vagy csatos üvegben.
Kép: IKEA