Lisztmentes csokoládés kávétorta: a hétfői kirobbanó kezdés!
Lisztmentes, ez már eleve szimpatikus. Nem beszélve arról, hogy hétfőn. Hiszen a hétkezdéshez lendület kell, és olykor nincs kedvünk az egészségesnek mondott reggelihez, ebédhez. Kell valami plusz löket. És ha úgy nézzük, a csokoládé és a kávé tuljadonképpen egy zöldség, azaz egészséges. Egy torta vanília fagylalttal és kávéval gyorsan:
Lisztmentes, tehát könnyű. Na jó, nem annyira, hiszen van benne vaj és cukor is, és ugye csokoládé. Ami legalább hetvenszázalékos, elég fekete. Hétfőre viszont telitalálat ez a torta. Szerintünk, bármikor a héten jöhetne egy szelet. Azért is, mert pillanatokon belül készen van. Alig félóra.
Összetevők:
Díszítés:
Elkészítés:
1. A lisztmentes tortához első lépésként, állítsuk be a sütőt 190 ° C-ra. Béleljünk ki egy kb. 20 cm átmérőjű torta formát sütőpapírral, és kenjük ki a szélét vajjal.
2. Törjük össze a csokoládét egy kis lábosba, tegyük mellé a vajat és kevergetve, hogy oda ne égjen olvasszuk fel. (lehet persze a mikróban is olvasztani)
3. Adjuk a vajas csokoládéhoz a cukrot, a sót, az instant kávét és a vaníliás cukrot a vaj-csokoládé keverékhez. Ezután adjuk hozzá a tojást, és keverjük habsora. Végül szűrjük be a kakaóport a tésztába, és keverjük teljesen simára.
4. Öntsük a tésztát a tortaformába és süssük készre nagyjából 20 perc alatt. Hagyjuk a tortát kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
5. A díszítéshez olvasszuk fel a vajat, keverjük simára az instant kávéval, a porcukorral és a kakóporral. Csurgassunk az öntettel csíkokat a tortára. Szemes kávét vagy cukorgolyókat is tehetünk rá, de kakaóporral is megszórhatjuk.
További receptek: Szoknya és Nadrág konyha
Fotó: Kristiina Kurronen